به گزارش نماینده به نقل ازایرنا، دراین دیدار با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو کشور درخصوص راههای تقریب و همکاری دو کشور در زمینه فرهنگی بحث و تبادل نظر شد.
اعضای این کمیسیون همچنین امروز - سه شنبه - با مسوولان نهادهای ایرانی در محل سفارت جمهوری اسلامی دیدار و گفت وگو کردند.
'غلامرضا انصاری' سفیر جمهوری اسلامی دراین دیدار گزارشی از مباحث اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هند را ارائه کرد و افزود:برخی از رسانه ها مطالبی که از این کشور منتشر می کند منطبق با واقعیت های این کشور نیست.
وی خواستار تلاش هرچه بیشتر رسانه ها برای شناسایی توانمندیهای این کشور شد.
عجم کارشناس بخش پژوهش و مطالعات سفارت کشورمان در دهلی نو نیز دراین دیدار با ارائه گزارشی از وضعیت فرهنگی هندوستان گفت: بیش از ۸۴۰ شبکه خصوصی دراین کشور فعالیت می کنند.
وی تصریح کرد:هزاران روزنامه در ۲۰ زبان دراین کشور منتشر می شود که تیراژ برخی از آنها به میلیونها نسخه می رسد.
این کارشناس گفت که هر روز یک فیلم سینمایی ساخت این کشور بر روی پرده سینماهای این کشور قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: میزان درآمد حاصل از صنعت سینما هند بیش ازصنعت گردشگری این کشور است.
حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی نیز دراین نشست در سخنانی از مسوولان نهادهای ایرانی خواست که از فرصتی که در اختیار آنها قرار داده شده بهترین بهره برداری را کنند.
همچنین اعضای این کمیسیون بعد ازظهر امروز از مراکز فرهنگی هند ازجمله مسجد جامع دهلی و مسجد شاهی فتح پوری بازدید کردند.
اعضای این هیات که روز جمعه وارد دهلی نو پایتخت هند شده است در ادامه سفر خود با حضور در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی با تعدادی از علما و ایرانیان مقیم هند گفت وگو کردند.
این افراد همچنین روز گذشته در دیدار با مدیرکل شورای روابط فرهنگی ایران و هند درخصوص اشتراکات و مسائل مورد علاقه دو کشور تبادل نظر کردند.
حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی، علی مطهری، بیژن نوباوه نمایندگان شهر تهران در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام کیایی نژاد نماینده ساوجبلاغ و طالقان و جمشید جعفرپور نماینده مردم لارستان از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی فردا -چهارشنبه – دهلی نو را به مقصد حیدرآباد ترک می کنند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سفر دو روزه به حیدرآباد، علاوه بر دیدار با جمعی از دانشجویان و ایرانیان مقیم حیدرآباد، از مراکز فرهنگی ایران از جمله مراکز تاریخی ایرانی، نسخ خطی زبان فارسی و هچنین از شهرهای دهلی و بمبئی دیدن می کنند.
حیدرآباد هند بالغ بر هشت میلیون نفر جمعیت دارد که حدود دو هزار ایرانی در این شهر سکونت دارند که حدود ۵۰۰نفرشان دانشجو هستند.
نظر شما